תפילה וברכות

תפילת שחרית לנשים מה הנוסח הרצוי שאישה צריכה להתפלל

  • י"א ניסן התשע"ה

שאלה

שלום,

אני די מבולבלת לגבי מה אישה צריכה להתפלל בשחרית. אני אומרת "מודה אני.." ונוטלת ידיים, ברכות השחר והתורה, פרשת העקידה, שמע ישראל ותפילת העמידה..

אני הבנתי, שרצוי להגיד עם "עלינו לשבח" ופרשת התמיד

אבל מצד שני אימא שלי שלמדה בביה"ס של חב"ד אמרה שהן התפללו בביה"ס רק מה שציינתי.. מה הנוסח הרצוי שאישה צריכה להתפלל והאם מה שאני אומרת בבוקר גם טוב?

תשובה

לכבוד השואלת,

מה שאת ציינת שאת מתפללת בבוקר בדיוק טוב.

יש אומרים שרצוי שאשה תאמר גם ברכת אמת ויציב שמחברת בין קריאת שמע לשמונה עשרה.

אין חיוב לומר יותר.

בברכה,

רב נחום