שאל את הרב - כללי

פתיחה בזוהר

  • ט' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב אני חייב לשתף ששנה שעברה שנחטפו הנערים ואף אחד לא ידע מה עלה בגורלם פתחתי בזוהר וקיבלתי את התשובה שגופותיהם מתים אך נשמתם חיה ככה היה רשום לי בזוהר שפתחתי לדעת מה עלה בגורלם .. עברה לה שנה ומאז כבר לא התעסקתי בזה רציתי לדעת עם אני יכול לפתוח בזוהר כי לפי מה שנראה קיבלתי תשובה ודאית ומדוייקת

תשובה

לכבוד השואל,

מובא בכתבי הרב יעקב עמדין ז"ל, שלאדם ירא שמים העוסק בתורה ובמצוות במסירות, זוכה לפעמים שייפתח לו הספר דוקא במקום שצריך כדי לקבל תשובה על שאלה שנזדמן לו.

ןמ"מ אין לסמוך על תשובות כאלו למעשה - ואע"פ שיתכן שהם אמיתיים - כי אין תשובה אמיתית מזדמן בודאות אלא לאדם כזה שירא שמים אמיתי ועוסק תמיד בתורה ובמצוות במסירות, וכאמור.

בברכה,

רב נחום