שבת

האם מותר בשבת למרוח?

  • ט' ניסן התשע"ה

שאלה

אני יודעת שאסור לצייר בשבת למשל, האם מותר למרוח קרם פנים בשבת או לסבן את הפנים בסבון פנים? הרי הדבר דומה מאוד לצייר, אני גם לא סגורה לגבי נושא האיפור, האם מותר להתאפר בשבת במייק אפ? תודה רבה,

תשובה

לכבוד השואלת,

אבק פנים ואיפור בשבת אסור, הואיל והצבע נדבק לעור הפנים והכונה היא שישאר צבע זה על הפנים לפרק זמן, ואסורים משום צובע. (איפור העיניים ע"י עיפרון יתכן שיש בו גם איסור כותב).

סבון פנים, אם הוא סבון נוזלי, יש המקילים בו. ועל כל פנים, כדי לצאת גם הדעות שיתכן ממרח גם בסבון לח, ראוי להפוך את הסבון להיות נוזלי לגמרי לפני השימוש שבו; וזה, על ידי ששמים קודם קצת סבון על היד, ואח"כ מורידים מים על הסבון - ומכיוון שנהפך הסבון לנוזלי על ידי המים, מותר אח"כ להשתמש בו ואין בו ממרח לדעת כולם.

קרם פנים גם כן אסור משום ממרח בשבת.

בברכה,

רב נחום