חברה והשקפה

שכרו של הרשע מתבזבז בעולם הזה?

  • ז' ניסן התשע"ה

שאלה

יש לי שאלה לגבי שכר ועונש: שמעתי בהרבה הרצאות שה' מביא לחלק מן הרשעים שכר בעולם הזה, כדי שישארו בלי כלום בעולם הבא. כביכול אם הוא עשה כמה מצוות בחיים שלו אז הוא מקבל פה שכר, כדי שלא ישאר לו כלום בעולם הבא. באתי לשאול אם בן אדם דתי/מסורתי, סתם לדוגמא, נהיה מיליונר בעולם הזה, אז האם כביכול זה מוחק לו שכר מהעולם הבא?

תשובה

שלו וברכה

יתכן אבל לא מוכרח. לפעמים הוא עושה הרבה מצוות והוא רק תינוק שנשבה דהיינו אדם שלא קילת חינוך ראוי ונכון והוא לא בגדר של רשע ואין משלמים לו את שכרו בעולם הזה , אלא כל העושר מהפירות בעולם הזה והכל נשמר לעולם הבא.

בהצלחה,