חגים ומועדי השנה

האם מותר לקצץ את הזקן בספירת העומר?

  • ו' ניסן התשע"ה

שאלה

האם בספירת העומר מותר לקצץ את הזקן? כמובן לא לגלח לגמרי רק לקצץ מעט.. תודה רבה על העזרה!!

תשובה

שלום רב,

החרדים לדבר ה' נזהרים שלא לגלח גם את הזקן בימי העומר (ואפילו לא לקצץ במעט), וטוב וראוי מאוד להחזיק במנהג זה, וכן נהגו כיום בני הישיבות ובעלי הבתים הקובעים עיתים לתורה.

מקורות: ראה חזון עובדיה יום טוב (עמוד רסב), וילקוט יוסף (סימן תצג סעיף יב).

בברכה,

הלל מאירס