איך זה שמותר למכור חמץ? (והאם זה מהודר לעשות כך)

  • ה' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב, בכל בוקר אנחנו אומרים: "מַצּוֹת יֵאָכֵל אֵת שִׁבְעַת הַיָּמִים וְלֹא יֵרָאֶה לְךָ חָמֵץ וְלֹא יֵרָאֶה לְךָ שְׂאֹר בְּכָל גְּבֻלֶךָ. " על פי הפשט אני לא מבין איך אפשר להתיר את המנהג של מכירת חמץ? הרי החמץ נשאר בבית איפשהו. אפשר בבקשה הסבר? והאם אפשר להדר במצוה גם אם מוכרים את החמץ והוא עדיין נשאר בבית סגור בחדר שלא רואים? או שכדי להדר באמת צריך להוציא הכל ושלא יהיה כלום בבית? תודה רבה וחג שמח רועי

תשובה

שלום וברכה

חמץ שאינו שלך אלא של הנכרי ואין לך אחריות על החמץ של הנכרי זאת אומרת שאף אם זה יגנב, לא תהיה חייב לשלם לנכרי מותר לנו להחזיק את החמץ בבית ועל כן אין כל בעיה בהחזקת חמץ לאחר המכירה לנכרי. אמת שהחמץ צריך להיות מסומן כמכור לנכרי ומוצנע כדי שלא ניכשל חלילה באכילתו.

יש המחמירם מכמה ווכמה סיבות לא למכור לנכרי חמץ גמור.