נשים

מיקום מקוה טהרה

  • ג' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום וחודש טוב ביישוב שלנו , עפ״י התב״ע , מיקום מקוה הטהרה שאמור להיבנות בע״ה , נמצא ליד בית הכנסת בכניסה ליישוב. ישנם כאלה הטוענים , שמקוה טהרה צריך להיות במקום צנוע יותר. זה הדבר שכרגע מונע את הקמתו / מהווה חילוקי דעות ביישוב. (היישוב ברובו חילוני) אבקש דעתו של כבוד הרב בענין . תודה וברכה בע״ה

תשובה

שלום וברכה

הצדק הוא עם אלו הדורשים לשנות את המיקום.

אולם אם לא ניתן לשנות את המיקום של המקווה, אין לעכב את הקמת המקווה ויש לעשות כנסה צדדית עם עצים ומחיצות שירחיקו את עיני המתפללים מהנשים הטובלות.

בהצלחה,