תפילה וברכות

שחרית-נשים

  • ב' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, האם ניתן לקבל נוסח של תפילת שחרית לנשים (עדות המזרח)? לפי הבנתי,נשים פטורות מחלקים בתפילה כמו פסוקי דזמרה? מה זה אומר פטורות? לא לומר כלל או שאינן חייבות ויכולות לומר תודה

תשובה

שלום וברכה

עיקר תפילת הנשים היא ברכות השחר וברכות התורה ותפיל שמונה עשרה רואוי שיוסיפו גם את קריאת שמע.

אם יש להם זמן יאמרו את ברכות קריאת שמע ולבנות ספרד יאמרו זאת ללא שם ה'. יש להם זמן רב יותר יאמרו אף פסוקי דזמרה ולפחות אשרי ישובי ביתך ולא יאמרו ברוך שאמר וישתבח אלא ללא הזכרת שם שמיים. את הפסוקים של פסוקי דזמרה ניתן לומר אף בשם ה' הקפידא לבנות ספרד שלא לומר את שם ה' היא רק בברכות ולא בשאר ההזכרות.