חברה והשקפה

האם יהיה שלום עם הפלסטינים?

  • ח' סיון התשפ"א

שאלה

שלום רב, שאלה בה עוסקים רבות במדינה היא: האם יהיה פה שלום עם הפלסטינים? אשמח לדעת מה התורה אומרת על השאלה: האם יש סיכוי לשלום עם הפלסטינים, האם נכון שזה יהיה בתמורה לשטחים מישראל? האם ההתנחלויות משרתות את מדינת ישראל או מרחיקות אותנו מהשלום? מה היא דרך המלך בנושא הנ"ל שהרי במידה ולא יהיה פתרון המדינה תהפוך למדינה דו לאומית. פה הפתרון הנכון? תודה

תשובה

שלום וברכה

לא ניתן לדעת מה יהיה בעתיד.

דעת רוב הפסוקים שהתורה לא מתירה לשפוך דם ישראל כדי לשלוט בחבלי ארץ כאלו ואחרים ואם היה יתכן שלום אמת עם הפלסטינים בוודאי היינו מחויבים לעשות זאת. כעת לא נראה הדבר אפשרי.

בעניין ההתנחלויות, בוודאי מצוות ישוב ארץ ישראל היא על כל הארץ בשווה, אולם אסור לנו להתגרות באומות העולם ואין ענין לסכן את מעמדה של מדינת ישראל ואת חוסנה עבור מגורים בחבל ארץ מסויימת.

מאחר והמצב כיום שהבניה בהתנחלויות מעוררת (שלא בצדק, ובעיקר עקב הוצאת שם רע על עם ישראל על ידי כל מיני אירגגונים הנתמכים על ידי הרפורמים וכדו') הרבה שנאה על העם היושב בציון נראה שעל פי התורה היה עדיף להימנע מבנייה כעת במקומות אלו וליישב חבלי ארץ אחרים בארץ ישראל שאינם מעוררים שנאה על עם ישראל.

בהצלחה,