שאל את הרב - כללי

ביצוע החייאה לחולה סופנית

  • כ"ט אדר התשע"ה

שאלה

אימי אישה צדיקה וטובת לב, בת למעלה מ-90, עברה סבל רב בכל חייה. כיום היא מאושפזת בבית אבות סיעודי, משותקת ללא יכולת תיפקוד כלשהי, עיוורון כמעט מלא, שמיעה חלשה ועוד שאר מרעין בישין. אין ספק שהיא סובלת מאד ואיכות חייה ירודה ביותר. הצוות הרפואי בבית האבות מטפלים בה יפה מאד, אולם תחת מגבלותיהם (הם לא בית חולים). לאחרונה, עקב הידרדרות נוספת במצבה (דלקת ריאות וכ') נתבקשנו להנחות את הצוות הרפואי לגבי ביצוע פעולות החייאה במידה ויידרשו. הכוונה הינה האם להעבירה לבית חולים במידה ע"פ הצורך לצורך ביצוע פעולות רפואיות שאינן אפשריות בבית האבות-בעיקר חיבור למכונת הנשמה. האפשרות החלופית הינה לאפשר לצוות להמשיך בטיפולו המסור ולתת לחייה להסתיים באופן טבעי. מובן לכולם שההעברה לבית החולים וביצוע פעולות החייאה כאמור, יוכלו להאריך את חייה בצורה מלאכותית, אולם לא יוכלו לשפר את איכות חייה. אחותי, מתנגדת בכל תוקף לביצוע פעולות החייאה כאמור על מנת שלא להאריך את סיבלה של אימי. אשמח לשמוע את דעתכם.

תשובה

שלום וברכה

אם היא סובלת אין חובה להאריך את ימיה באופן מלאכותי במכשיר הנשמה.