האם צריך לשמור נגיעה מקרובות משפחה?

  • כ"ט אדר התשע"ה

שאלה

יש לי קרובות משפחה שאני מכיר שנים (כמו נשות הדודים, בנות דודות/ים, נשות של בני דודות/ים ועוד...) ואני יודע שצריך לשמור נגיעה ואני לא יוזם חיבוקים ונשיקות להן. אם הן באות לחבק ולנשק צריך לדחות אותן ואם כן מה להגיד להן כדי שלא יפגעו?

תודה רבה והמשך שבת שלום.

עומר.

תשובה

שלום רב,

יש להסביר להן בדרכי נועם, שכמובן זה לא עניין אישי, אלא שהינך שומר תורה ומצוות, ועל פי התורה אסור לך לבוא בשום סוג של מגע איתן, ובדרך כלל הדברים מתקבלים בהבנה, וכמו שכתב בשו"ת דברי פינחס חלק א' (סימן ס אות מא) וזכרתי ימים מקדם בעת שישבתי בתוך עמי בק״ק האג יע״א ולעיתים הושיטו נשים חשובות משרי הממשלה ובית המלוכה את ידם אלי כדרך שנהגו הם לאות נימוס, ותהלות לה' לא החזרתי מעולם אלא הסברתי להן בדרכי נועם כי דת תורתנו הקדושה אוסרת לנו להושיט יד לאישה, וכמעט תמיד קבלו הדברים בהבנה.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס