כמה שאלות דחופות

  • כ"ז אדר התשע"ה

שאלה

סבא שלי נפטר בד' ניסן תשע''א ואנו עולים לקבר בראש חודש ניסן יום שישי הקרוב לעשות אזכרה. ואני יודעת שדנים את הבנאדם ביום פטירתו המקורי. אז מתי צריך להדליק נר נשמה ומה אפשר לעשות לעילוי נשמתו? והאם זה בסדר שאנו עולים ביום שישי?הוא היה אשכנזי תודה

תשובה

שלום וברכה

נוהגים נכון שלא הוכלים בתוך חודש ניסן אלא יום לפני ראש חודש.

יש להשתדל להגיע לפני חצות היום.

את הנר נשמה בבית וכן את סדר הלימוד והאזכרה בבית הכנסת יעשו ביום השנה ד' ניסן.