תפילה וברכות

האם צריך לברך על כדורי אקמול?

  • כ"ו אדר התשע"ה

שאלה

שלום רב,

1. אני לוקח מדי פעם כתוסף תזונה כדורים של אומגה 3 שבהם יש כ-1400 מ"ג של שומן דגים, בד"כ אני לוקח 2-3 כדורים כאלה.. האם צריך לברך על תוסף תזונה כזה? או שמספיק הברכה שאני מברך על המים (שהכל..) לפני שאני נוטל את הכדורים? ואם כן צריך אז איזו ברכה?

2. שאלה נוספת: האם מברכים על כדורים שלוקחים כשחולים כמו אקמול?

תודה רבה! ויום טוב

תשובה

שלום רב,

1. אם אין לך הנאת החיך אין לברך כלל (ראה שלחן ערוך אורח חיים סימן רד סעיף ח).

2. הוא הדין לגבי כדורי אקמול, כיוון שאין בהם הנאת החיך, אין לברך עליהם. יש לציין, שכל מה שיש לברך על שתיית מים יחד עם תרופה, הוא דווקא אם אתה צמא, אולם אם אינך צמא, אין לברך עליהם, כיוון שאין לחיך שום הנאה מהם, כמבואר בשלחן ערוך (שם סעיף ז) ובמשנה ברורה (ס"ק מ, מב).

בברכה,

הלל מאירס