חברה והשקפה

כיצד בוחרים רב?

  • כ"ו אדר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, בפרקי אבות כתוב ״תעשה לך רב והסתלק מן הספק״. ותמיד לא ידעתי מי יהיה הרב שלי ואיך מגדירים מישהו כרב שלי. ועכשיו כבר שאני אחרי הבחירות, אני מאוד מאוד מבואס ממה שהצבעתי ומבין כמה חשוב זה לעשות לך רב ולהסתלק מן הספק. אבל אני לא יודע איזה רב לעשות לי? ואיך בוחרים? ובמה זה כרוך? וגם הרבנים מאוד עסוקים אז איך אני אשאל אותו שאלות? בקיצור מאוד רוצה לעשות לעצמי רב אישי אבל לא יודע איך. אשמח לעזרה. תודה רבה מראש על העבודה המדהימה שאתם עושים! חזק וברוך!

תשובה

שלום וברכה

יש רב לענינים ציבוריים כבחירות וכדו' ובזה  אם הולכים לאור חכמי ספרד הולכים אך ורק לאור מועצת חכמי התורה הספרדיים

אם אתה אשכנזי אז בכל ההכרעות הציבוריות תלך אך ורק לאור מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל.

מלבד זאת יש לחפש רב לשאלות פרטיות להכתיות וייעוץ אישי ובזה צריך לנסות להתחבר לרב מקומי שגר סמוך איליך, הא אתה מרגיש שאתה מתחבר איליו ואתה יודע שהוא רב ירא שמים שגדולי ישראל סומכים עליו מה טוב. אך אם אינו מתאים ואינך מתחבר איליו תמשיך לרב אחר שמצוי לך עד שתגיע לרב שמתאים  לך ביותר ובו תדבק בכל שאלה אישית או הלכתית.