שאל את הרב - כללי

חלום טוב שחלמתי

  • כ"ה אדר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב! רציתי לספר על 2חלומות שחלמתי. רציתי לדעת אם יש להם איזשהו מסר.(לפני כמה ימים ראיתי תכנית מעניינת של הרב זמיר כהן על פירוש החלומות ). בחלום הראשון הופיעו חמי וחמותי. הם ארזו סלסלות הדומות למשלוחי מנות. בכל סלסלה היה מונח כיכר לחם במצב שלם אך חתןך מצדדיו( עדיין צורה מלבנית ישרה ויפה ) היה בכל סלסלה רק לחם אחד כזה מונח. היו בידיהם 2 סלסלות כאלה. הם בקשו את עזרתי, כדי שאעזור להם לארוז אותם יפה כמשלוח מנות. אני ישר הסכמתי לארוז , אך זכרתי כי הייתה עוד סלסלה(סלסלה שלישית ), אולם הלחם בה נפל על. הרצפה, ובחלום היה לי די אכפת מכך שהוא היה ברצפה, ולכן לא רציתי לארוז אותו כמשלוח מנות, וגם סיפרתי להם(לחמי ולחמותי ) שהוא נפל ולא כדאי. אז הם לא בדיוק דיברו איתי על כך, אבל נראה שהסכימו איתי שלא לארוז אותו גם. אז החלום נגמר ככה כשהמשכנו לארוז את 2 המשלוחי מנות הראשונים . והפעם באתי לעזרתם כמו שביקשו. האם יש כאן איזשהו מסר? האם מסר טוב? מאוד חשוב לי לדעת. איני מבינה מה החלום אומר...אולי קשר לפסח?החלום השני די מעניין . חשוב לציין שאתמול(במציאות ) אחותי מאוד התבאסה כי חשבה והייתה בטוחה שלא יקבלו אותה לעבודה. ואני חלמתי שהיא קוראת תפילה. שהיא מתפללת ברכת המזון בחלום שלי! ואילו אחותי במציאות חילונית. ובחלום היא התפללה, וממש התפלאתי ואפילו שמחתי בחלום. בבוקר כשהתעוררתי דיברתי עם אחותי, והיא סיפרה לי בשמחה גדולה כי התקבלה לעבודה החדשה! !!! אני מרגישה שיש כלכך משמעות לחלום הזה, כי זה נכון שברכת המזון היא סגולה להצלחה בפרנסה! ממש הייתה לי צמרמורת כשנזכרתי בחלום בעודה מספרת לי שהתקבלה לעבודה כלכך רצתה. סיפרתי לה על החלום( מתוך מחשבה אולי ככה גם תתחזק יותר בדת )... האם זה נכון מה שאני חושבת? לא סתם חלמתי שהיא קוראת ברכת המזון? יש עוד פירוש אולי לחלום שלי?

תשובה

שלום וברכה

כל החלומות מראים על השפע הרב שאת משפיעה בכל משפחתך ובכל הסובבים אותך בזכות התחזקותך והצלחתך לשמור את התורה והמצוות כראוי.

החלום על אחותך אף מראה שהכלי לקבל את השפע של הפרנסה יהיה באמצעות קבלתה על עצמה לברך על המזון אף שאינה זוכה לשמור את שאר המצוות.