שאל את הרב - כללי

יהודי מי הוא?

  • כ"ה אדר התשע"ה

שאלה

ברצוני לברר שאלה שגרמה לי טלטלה רבה , חברה סיפרה לי כי כיום לא ניתן לדעת מי הוא יהודי וכי הכל הוא רק ע"פ הערכה כי הוא יהודי ,בשל העובדה כי הגלות גרמה להתבוללות ולכן יש ספק רב לכל זהותנו כיהודים (בדומה לספק שיש לגבי "כוהנים" מי הוא כהן?) בנוסף על זאת סיפרה לי כי הרב לייטמיין (מרכז הקבלה) מלמד גויים כי אין לדעת כי הם גויים בוודאות!!!!! וכי היום ישנו מצב כי בבני ברק יושבים גויים אשר הם חרדים ולומדים בישיבות "תורה" מתוך הנחה כי הם יהודים!!!! ואף אמרה את המשפט" עולם הפוך ראיתי? למען האמת גם אני חשבתי לעצמי מס פעמים איך ניתן לדעת שאנו יהודים יכול להיות "שהתייהדנו " ???? הציין בזאת כי אני יליד הארץ ושני הורי הם יהודים אך עדין אני מנסה להבין את עומק העניין, מתוך מקום של חקר האמת וגם לסגור את הפלונטר הזה בברכה שלומי

תשובה

שלום וברכה

דברי הבל כפולים משני הצדדים.

א. כל יהודי יש לו ייחוס לאביו ואביו מאביו וניתן לחקור בספרי הקהילות למאות שנים קדימה ולדעת שכולנו בני אברהם יצחק ויעקב.

טענת לייטמן היא הבל הבלים וכל גוי מוחזק כגוי הלכתית אינו יהודי ואין ללמוד תורה כלל וכל שכן קבלה. זה טעם הבל לטהר את הרץ להצדיק את דרכו הרעה שבחר אותו אדם לבזות את שם ה' ברבים.