חברה והשקפה

אבולציה- הרב זמיר כהן

  • כ"ד אדר התשע"ה

שאלה

אני לומדת על האיבולציה בסמינר הקיבוצים בתל אביב, ואני נוגדת את כל מה שהם אומרים מבחינת האיבולציה. שהחיידקים נוצרו לפני הצומח (לפי התורה הצומח ביום שלישי והחי ביום חמישי) כ"כ הם טוענים שהאדם הקדמוני נוצר ביום מסוים ואחרי שנים האישה הקדמונית איך יתכן הדבר? ועוד דברים כמו שקודם נוצרו חסרי חוליות ומזה יתפתח לבעלי חוליות. לפי מה שלמדתי מההורים את סדר בריאת העולם למדתי מאד שונה, אך הם טוענים שגם דתיים (לא חרדים....) מאמינים בזה. תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

לאבולוציונים אין תיאוריה מסודרת לגבי הופעת הצמחים, ודרך התפתחותם לשיטתם.
לגבי טענתם על האדם הקדמון, שהתפתח מקוף קדום, וכו', טענות אלה מבוססות הרבה מאוד על סילוף נתונים, על הצגת ממצאים שנראים אמינים, אך כאשר בוחנים אותם לעומק, מגלים שרב בהם החסר על הנמצא, כגון שבונים גולגולות שלמות של קופי-אדם על סמך שברים לא מזוהים, ומנחשים את העובדות לפי התיאוריה שקבעו בתחילה.

נא לקרוא:

כמובן שאם היה מוכח בהוכחה חד-משמעית שהיתה אבולוציה, אז היינו מפרשים את התורה שה' יצר את בעלי החיים והאדם בדרך זו, אלא שטענותיהם אינן מוכחות, ולכן אל לנו לפרש את התורה לפי התיאוריה. הסבר זה הוא לפי הרמב"ם:
http://www.hidabroot.org/he/article/70644
בברכה,
דניאל בלס