להתארח אצל חברים גויים

  • כ"ד אדר התשע"ה

שאלה

לכבוד הרב שלום לי ולמשפחתי יש משפחה של חברים לא יהודים שגרים בשויץ ואנחנו חברים טובים כבר עשרות שנים. מאז שחזרתי בתשובה לא ביקרתי אותם בשוויץ. האם מותר לי לבקר אותם עכשיו כשאני יודעת בוודאות שאין צלבים או דברים נוצריים אחרים בביתם, כאשר באפשרותי להביא אוכל מהארץ וכמו כן יש באפשרותי ללון בדירה של ביתם הרווקה ואין איסור ייחוד. האם מותר לי לנסוע עם חברה יהודיה? האם הפירות והירקות שם כן מותרים לנו לאכילה? האם מותר לנו לאכול שם בכלים חד ]פעמיים? תשובתכם מראש אודה

תשובה

שלום בורכה

מותר לשהות שם.

מותר לאכול בכלים חד פעמיים ומותר לאכול פריות וירקות ללא חשש. בצל שום וכדו' מהדברים החריפים אסור לחתוך בסכין שלהם.