שאל את הרב - כללי

מסגרת לימודית

  • כ' אדר התשע"ה

שאלה

לכבוד כבוד הרב! תוכל בבקשה להסביר לי את המשפט חנוך לנער עלפי דרכו?אנו נמצאים בדילמה היכן לשלוח את הילד? הוא עולה לכיתה ט׳. והרב בבית הכנסת ממש לוחץ להכניסו לישיבה.(כרגע הוא בכיתה ח לומד בביהס דתי שגם לומדים מקצועות חול וגם קודש) יש לציין שהילד טוב גם בתורה וגם במקצועות חול. ויכול להצליח במגמה שגם יש לימודי חול. הילד לא רוצה ללכת למקום שרק לימודי תורה. ואיננו יודעים מה יצא מהילד אחרי שיסיים יב יוכל להחליט אם להמשיך בתורה או מקצוע כל שהוא. והוא חייב שיהיה את הבסיס במקצועות חול. אחרת.... ולא כל ילד מסוגל לשבת ולילמוד תורה כל היום. הרב בבקשה אפשר עיצה, עזרה משהו?...מה לעשות???

תשובה

שלום וברכה

אציע לשוחח עם לב לאחים שיוכלו לסייע לך לקבל החלטה מושכלת לפי מצבו של הילד.