שאל את הרב - כללי

האם יש כישופים? ואיך מסירים אותם?

  • כ' אדר התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום. שמי ליאור, אני בעל תשובה אברך. השאלה שלי מורכבת והיא כזו: שמעתי בעבר סיפורים שאומתו ממקור ראשון על כל מיני כישופים שיכולים: להפריד בין בני זוג, לגרום למישהי/ו להתאהב באדם כלשהו עד כדי עיוורון ואי צלילות הדעת, ואפילו מעשי כישוף אשר מונעים את פרנסתו ומזלו של האדם, או גרוע מכך, גורמים לחולי. לפי דעתי דברים אלו לא יכולים לפגוע באדם ירא שמיים ובעל ביטחון בקב"ה, כל שכן שלומד תורה ומקפיד על מקווה טהרה. אם כן שאלתי היא מה עושים לאדם שרחוק מאמונה ומתורת ישראל וכושף בכזה כישוף? מהי תקנתו ורפואתו, והאם אפשר לעשות מעשים או לומר פסוקים שיגינו מכל אלה, דוגמת "אסרי לגפן עירה ולסרקה בני אתנו.." אשמח לתשובה בהקדם שכן מדובר בבת ישראל שיש לי חשד סביר להניח שלקתה בזאת.

תשובה

שלום וברכה

יש ללכת לאחד מגדולי הדור כדוגמת הרב דוד בצרי וכדו' שידריכו אתכם בעז"ה ויתנו לכם את הדרך הנכונה להצילה.