שאל את הרב - כללי

האם מותר לשים שלטים בבית הכנסת?

  • כ' אדר התשע"ה

שאלה

בס"ד בשמירת שבת כהלכתה, מובא בשם הרב שלמה זלמן אויירבך (בנושא בניין וסתירה), שאין בעיה לשים שלטים בבי"כ למשל שלט של משיב הרוח ומוריד הגשם בתוך מסילה מכיוון שזה לא לאורך זמן (לזמן קצר), ייתכן שזה יהיה לחצי שנה (בחורף) מה הכוונה לפי זה זמן קצר?! בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אין לי כעת תחת ידי את הספר אבל בוודאי הכוונה שזה דבר העשוי כעראי ולא בחוזק.