שאל את הרב - כללי

לעלות ארצה

  • י"ט אדר התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני בהתלבטות גדולה מאד. בעלי אמריקאי רוצה לשוב ארצה מארה"ב ואני לא . ברוך השם טוב לנו פה ואני לא מבינה פתאם את הצורך העז הזה לשוב לארץ. מבחינתו זה עניין רוחני. משיח גאולה קרבה וכו. אני מאמינה אבל לא מתחברת מאד לדבריו שהרי ברוך השם הכל טוב פה וכשאני באמת מנסה להשוות את המקומות אני מוצאת את עצמי אומרת שאם כבר סיבה לצאת מפה זה שפה "לא יודעים את האוייב" ואולי בגלל אנטישמיות (למרות שבארה"ב עדיין הם לא מעיזים לצאת החוצה). אני חוששת מהחינוך הקלוקל בארץ לילדים, אני חוששת להתעצבן מהמנטליות וחוסר הנימוסים, אני חוששת מהבירוקרטיה וממסודות ואנשים שלא עושים עבודתם כמו שצריך ומטלטלים את האזרח הקטן מפה לשם. אני חוששת להתעצבן ולהתמרר. כשאני עושה את ההשואה אני מתייחסת אך ורק ליהודים פה וליהודים בארץ. אפילו קל פה יותר לשמר את היהדות מאשר בארץ. אוף , הכל יותר קשה בארץ אז למה לעזוב אם אין סכנה ממשית? הרי גם בארץ יש סכנות וצריך תמיד להאמין שהשם שומר בכל מקום גם אם זה בחו"ל. אם יש משהו שאולי יכול לעודד אותי זה לדעת שזה מצווה. אבל אם כן , למה לא כל היהודים שומרי המצוות בארץ? ואם כן יש סימוכין לזה מהתורה?? האם זה מה שה' באמת רוצה שנעשה. אשמח להכוונה , עצה , משהו להפיג את החששות... תודה סליחה על האורך...

תשובה

שלום וברכה

באילו גילאים הילדים שלך? האם גרת כבר בעבר בארץ? יש מצב לפרנסה טובה בארץ?