שאל את הרב - כללי

פאות נוכריות

  • י"ט אדר התשע"ה

שאלה

אני לא רוצה לומר לשון הרע חס ושלום אבל אני ראיתי אישה של רב גדול מאוד מאוד שהשער שלה היה או גלוי או שזה היה פאה בצבא חום . אך הרב המקובל האדיר לא אמר לאישתו כלום (או שהוא אמר אבל זה לא עזר) אז אני מקווה שאני טועה אבל אם אני לא טועה אז איך אני אמור לקבל דבר נורא שכזה? כי הוא היה מקובל אמיתי ועשו אליו שיעורי תורה על גודל מעלתו בהידברות.

תשובה

לכבוד השואלת,

אדם המוחזק בכשרות בתוך הכלל ישראל, חייבים מדין תורה לדון אותו לכף זכות. ולכן יש לומר בלי ספק שאשתו יצאה בפאה נכרית לרשות רבים, ולא בשער מגולה.

שאלתך לגבי היתר של פאה נכרית הנהוג כיום על ידי רבים, כבר נדון הרבה על ידי גדולי ישראל.

1. גדולי אשכנז סברו שמעיקר הדין אין כל בעיה בפיאה צנועה וזה נחשב ככיסוי הראש למהדרין. כמובן שאסור ללכת בפיאה פרוצה משום צנעיות וללא קשר למצוות כיסוי הראש.

2. רבים מרבני ספרד אסרו את הפיאה לגמרי ובראשם מרן הגר"ע יוסף.

ולמי שנוהג על פי ההלכה של עדתו, אין לגעור בו.

בברכה,

צוות הידברות