שאל את הרב - כללי

נגיעה בבעלי חיים בשבת, קפה בשבת, נבואת השואה ונבואות נוספות ולמה האדם נברא?

  • י"ח אדר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי כמה שאלות לגבי שמירת שבת ועוד כמה נושאים

1.אם אני נוגע בבעל חיים האם זה נחשב חילול שבת בשבת

2.האם מותר ללטף/לגעת בכלב ביום שבת כשהיד מכוסת במשהוא או ללטף אותו עם מקל

3.איך אפשר להכין נס קפה עם חלב בצורה שלא מחללים שבת

4.ידוע לכבוד הרב שכתוב במסכת מגילות דף ו על הנבואה בגרמניה על כך שהיא מורכבת ב300 נסיכויות [מלכויות אם אני לא טועה] וידעו את השם שלה עוד מלפני בערך 1000 שנה מעניין אותי לדעת למה בשואה היו גם חסידים שנשארו בגרמינה על אף שידעו שהם גרים במדינה שרוצה לכבוש את העולם ועוד משהוא למה לא משתמשים בנבואה הזאתי להוכיח לאנשים את הנבואות שהתגשמו בתורה כי מן הסתם זה די מוכיח את עצמו שבני אדם לא יכלו לחזות מעצמם שם של עם 1000 שנה או יותר לפני המקרה

5.כבוד הרב יודע על עוד נבואות שהתגשמו כבר שכתובות בתלמוד/בזוהר

6.הרב אמנון יצחק בא בתקיפות נגד דרעי ומפלגת שס ועל השחיתות והצביעות שלהם ,כבוד הרב יכול להגיד את דעתו על כך

7.לא הבנתי בדיוק לשם מה האדם נברא,במסכת אבות אומרים משהוא כזה אם למדתה תורה הרבה אל תחזיק טובה לעצמך כי לכך נוצרתה,קשה לי להבין את ההיגיון בזה שה' הביא את בני האדם לעולם כדי ללמוד תורה אם אחרי הכל הוא ברא את העולם ונתן את האפשרות שהאדם הראשון יתגבר על לאכול מפרי עץ הדעת,אז לא הבנתי למה בדיוק.

תשובה

שלום וברכה

1. אסור להרים את הכלב אולם נגיעה או ליטוף בכלב אין בה איסור בשבת.

2. כנ"ל.

3. ילקוט יוסף קצוש''ע אורח חיים סימן שיח

כבר פשט המנהג להקל לערות בשבת מים רותחים מהברז של המיחם הנמצא על הפלאטה או על האש או מיחם חשמלי על קפה או נס קפה שבתוך הכוס שמאחר ואבקת הקפה קלויה ובקפה נמס הקפה מבושל אין בישול אחר קלייה דסוף סוף אבקת הקפה ראויה לאכילה בתערובת סוכר וכבר הוכשרה לאכילה ולכן אין בה יותר משום בישול ויש מחמירים לערות את המים לתוך כיס ריקן ואחר כך ליתן לתוכו את אבקת הקפה דכלי שני אינו מבשל ותבא עליהם ברכת טוב ובקפה נמס ובסוכר יש להקל גם לאשכנזים.

4.  משתמשים בראיה זו רבות. אולם מאחר ולא יכלו לדעת מתי זה יקרו ולא הרגישו האנשים צורך לברוח מגרמניה.

5. http://www.olam-jew.com/nevuot.htm

6. איננו רוצים להיגרר לדברים אלו. אבל בעניין זה ר' אמנון יצחק טועה ומטעה וכבר יצא עליו מרן בחייו בחריפות חזקה.

7.  לא הבנתי את הקושיא.