שבת

תנור רגיל להשאיר דולק לשבת ב 150 מעלות בלי לגעת

  • י"ח אדר התשע"ה

שאלה

האם אפשר או פסול להשאיר לשבת תנור דולק מכוון ל 150 מעלות קבוע בלי לגעת כפתורים ובלי לשנות ?

תשובה

לכבוד השואלת,

מותר להשאיר את התנור פתוח, אמנם אי אפשר לשים עליו שום אוכל בשבת .

וזו משום גזרה דרבנן של "מיחזי כמבשל" ( "נראה כמבשל" )  - שאפילו כאשר לא שייך שום בישול במאכל (כגון, מאכל יבש שכבר מבושל כל צרכו), אסור לשים אותו על האש בתוך השבת, דנראה לאחרים כמי שמתחיל לבשל עכשיו.

ולהשאיר את המאכל בתוך התנור מלפני השבת, רק שייך כאשר יש היכר שלא יבוא לגעת בכפתורים המשנים את גודל האש. וצריך לשים עליהם כיסוי, ואז מותר להשאיר רק מאכל כזה שכבר נתבשל לגמרי מלפני השבת.

בברכה,

רב נחום