אמונה

השתדלות לילדים וטיפולי פוריות

  • י"ז אדר התשע"ה

שאלה

שלום לך כבוד הרב אני נשואה מזה 18 שנה ויש ילדה אחת ברוך השם ללא טיפולים, בדרך הטבעית. עד לפני בערך שנה הייתי בטיפולי פוריות -9 הפריות שמתוכם הניבו 4 הריון שנפלו בשלב מוקדם מאוד, הטיפולים בוצעו ברפואה הציבורית, ולאחר מכן עברתי לטיפול נוסף במרפאה פרטית ושם זה נכשל. הפסקתי את הטיפולי בשל הקושי שעלה מטיפול לטיפול וכמובן הכשלונות, וזה דבר מאוד לא פשוט, אני מתפללת לבורא עולם ומבקשת ממנו בתחנונים שיתן לי פרי בטן גם בלי טיפולים. השאלה שלי אלייך היא האם גם שעשיתי את הטפולים ברפואה ציבורית זה נקרא השתדלות מבחנתי, כי עברתי סבל רב משפחתי שופטת אותי על כך שלא עשיתי טיפולים ברפואה פרטית, ואולי כך זה כן היה מצליח, ודבר שני האם לבקש מבורא עולם כל יום כל יום בהתבודדות פרי בטן זה גזילה -לדברי מוהרא"ש עלי לבקש רק בתחנונים אבל לא כל יום, מה עלי לעשות למעט אחת לכמה זמן להתפלל ולבקש. כאמור שכחתי לציין אני בת 44, לקחת עלי טהרת המשפחה, שמירת שבת,כיסוי ראש ולבוש צנוע יותר, אני קוראת תהילים בשבת, עשיתי נדר בקבר של צדיק עשיתי טיפולים של הרגעת הנפש ורפואה אלטרנטבית. תרמתי כספים לכל פושט יד ובכל הזדמנות התפללתי, האם יש משהוא שעשיתי לא נכון?

תשובה

שלום וברכה

עשית נכון מאוד ויצאת ידי חובת ההשתדלות גם בטיפול ברפואה הציבורית. בשמיים זה נחשב כאילו הרית ב9 ילדים נוספים ואין לך מה לדאוג כלל וכלל.

אברך שה' יתן לך זרע של קיימא מהרה.