קופת צדקה שהמספר לא זמין אפשר להביא למי שרוצים?

  • י"ג אדר התשע"ה

שאלה

שלום, יש לי קופת צדקה בבית שכתוב עליה כולל אברכים "בית אבי" פיטסבורג, נאמר לי בבית חבד שבמידה וקופת הצדקה מיועדת למקום מסוים אז לשם צריך ללכת הכסף.האמת לא ידעתי זאת בעלי הביא לי את הקופה ולשם הכנסתי את הכסף לא במטרה שאתרום לכולל המדובר. נסיתי ליצור קשר בטלפון שיש על הקופה איך המספר לא מחובר שאלתי האם אוכל לתת את הכסף שיש בקופה למי שאני בוחרת ואף בפורים זה מעות פורים או זכר למחצית השקל? תודה וחג שמח

תשובה

שלום וברכה

אם לא התנית בפירוש שאת לא רוצה לתת את הכסף למוסד הנ"ל את יכולה לתת את הכסף לכל מוסד שהוא.

אי אפשר להשתמש במעות אלו למחצית השקל או מעות פורים.