מה הכוונה אינו רואה סימן ברכה מאותה מלאכה לעולם?

  • י"ב אדר התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב, קראתי איפשהו שפורים מותר במלאכה, אך מי שעושה מלאכה לא רואה בה סימן ברכה לעולם. מה הכוונה? האם מותר לעשות מלאכות כמו ללמוד למבחן שיש לי? האם עדיף שלא ללמוד? ומה הכוונה שאינו רואה בה סימן ברכה?

תודה רבה וחג שמח רועי

תשובה

שלום רב,

1. מותר ללמוד למבחן בפורים.

2. הכוונה היא שלא יהיה לו רווח ותועלת מאותה מלאכה, ואם ירוויח ממלאכה זו יפסיד ממקום אחר (ראה משנה ברורה סימן רנא סק"ב, וסימן תרצו סק"ד).

בברכה,

הלל מאירס