האם מותר לנינה להחמיר לנהוג אבלות?

  • י"א אדר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, סבתא רבה שלי נפטרה לפני כשבוע ואני הייתי מאוד מחוברת אליה מכל הנינים לא היה עובר יום שלא היינו רואות אחת את השנייה אני הייתי הנינה הכי חביבה עליה. והיה לי מאוד קשה לקבל את המוות שלה. והחלטתי שאני אקח על עצמי להיות רגועה יותר ולא לשמוע שירים חילוניים לעילוי נשמתה. כל הנכדים כיבדו אותה ולא שמענו שירים ולא היינו בשמחות במשך השבעה. אבל אני ממשיכה לכבד אותה ולא ללכת לשמחות לפחות עד ה-30 שלה האם זה מותר אפילו שזה נופל בפורים או אסור?

תשובה

שלום רב,

אמנם מותר לך להחמיר ולהתאבל על הסבתא רבה שלך ע"ה, אולם זהו דווקא בדברים שאינם גורמים לביטול מצוות, אך אם יש בזה משום ביטול איזו מצווה, אין להחמיר לנהוג אבלות, ולכן אין לך להחמיר כשזה יביא לפגיעה במצוות שמחת פורים.

מקורות: יעויין רמ"א יורה דעה (סימן שעד סוף סעיף ו), ושיירי כנסת הגדולה (שם אות א).

בשורות טובות,

הלל מאירס