שאל את הרב - כללי

למה היטל ימ"ש קיבל הגנה כל כך חזקה וניצל מ- 42 התנקשויות?

  • י"א אדר התשע"ה

שאלה

שלום רב, חג פורים מתקרב ולפתע חשבתי על משהו: עובדה ידוע היא שהיטלר ימ"ש ניצל מכל ה- 42 ההתנקשויות שבוצעו ע"י גרמנים ואף קצינים בכירים שהתנגדו לו. זה נראה הרבה יותר ממזל ולו היה מדובר בצדיק גדול היינו אומרים בוודאות שמדובר בהשגחה עליונה בלתי רגילה. השאלה היא איך יתכן שקיבל כזאת הגנה מצד אחד והאם יתכן שקיבל הגנה מהסיטרא אחרה? הוא ניצל דרך נס פעם אחר פעם והנה רק מספר של דוגמאות: טמנו לו פצצה באולם בו נהג לנאום באופן קבוע בשעות קבועות. ברגע אחרון שינה את שעת הנאום ולא נפגע. עוד דוגמה - שמו לו פצצה במטוס בתוך אריזת מתנה, הפצצה היתה תקינה לחלוטין ומשום מה לא התפוצצה. אותו קצין שעשה זאת הצליח להוציא את הפצצה ומתוך ייאוש שם את זה בתוך כיסו והיה מוכן להתאבד יחד עם היטלר ובכל זאת לפתע שינה היטלר את לוח הזמנים שלו סיים את התדרוך וניצל אדם אחד הצליח להגיע עם נשק לנאום של היטלר , הגיע לשורות ראשונות כאשר היה היטלר ימ"ש על הכוונת שלו. בשנייה אחרונה כשכבר שלף את האקדח צעקו הי היטלר וכולם שלפו יד אחת קדימה והסתירו את הצורר הגרמני. אלו רק כמה דוגמאות מתוך ה-42 ההתנקשויות שידועות ומתועדות ויתכן והיו נוספות

תשובה

שלום וברכה

בהחלט מסתבר שכוחות הטומאה הגינו על האיש שהיה ראש המרכבה לקליפה הארורה.