האם מותר לחתן בשנה הראשונה לנסוע לחו"ל לחתונה של אח בלי אשתו

  • י' אדר התשע"ה

שאלה

שלום רב. אני חתן בשנה הראשונה ואח שלי מתחתן בחו"ל, אשתי ברוך ה' בהיריון מתקדם ולא יכולה לטוס,ראיתי שבכתובה כתוב שאסור לצאת לחו"ל ללא הסכמת האישה האם מותר לטוס בלעדיה אם היא מסכימה והאם חייבים את הסכמתה לכך. מה לעשות אם היא לא מסכימה האם אני חייב לכבד את ההורים שלי ואת אחי הגדול (זה אחי הבכור) או שהכבוד שלה עדיף. אציין שהנסיעה היא לשבוע לכל היותר.

תשובה

שלום וברכה

יש לשכנעה שתסכים לכך ומותר לנסוע בהסכמתה ללא שום פיקפוק.

ללא הסכמתה אין לנוסע ויש להסביר לחתן ולהורים שאשתך צריכה אותך איתה כעת בהריון, ואתה לא רוצה לנסוע ולהשאיר אותה לבד. חלילה להטיל את האשמה עליה, זה יכול לגרום להרבה מחלוקת ושנאה חלילה.