שו"ת פורים

כמה שאלות בענייני פורים

  • י' אדר התשע"ה

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב, למשלוחי מנות אני צריכה לקנות מכספי או שאם יש לי מאכלים בבית אני יכולה לשלוח? האם קוראים מגילה אחרי צאת הצום? ומתי מוסיפים "על הניסים" באיזה ימים האם גם בשושן פורים? תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום רב,

1. את יכולה לשלוח מהאוכל שיש לך בבית. העיקר שתקפידי לשלוח לפחות שתי מנות לאדם אחד.

2. ברוב המקומות בארץ קוראים את המגילה בצאת הצום, ובירושלים קוראים את המגילה בלילה שלמחרת.

3 ברוב המקומות בארץ אומרים על הניסים רק בי"ד באדר. ובירושלים אומרים על הניסים רק בט"ו באדר.

בברכה,

הלל מאירס