חגים ומועדי השנה

האם אישה אשכנזייה יכולה לשמוע פרשת זכור בבית כנסת ספרדי?

  • ז' אדר התשע"ה

שאלה

בחורה אשכנזייה יכולה לשמוע את פרשת זכור בבית כנסת ספרדי?

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

טוב שאישה אשכנזייה תעשה מאמץ לשמוע את קריאת פרשת זכור מתוך ספר תורה אשכנזי ובהברה אשכנזית.

מקורות: יעויין שו"ת יחוה דעת חלק ו' (סוף סימן יט), וחזון עובדיה פורים (עמוד ח). וע"ע מה שציין בזה בפסקי תשובות (סימן תרפה אות י). ובעיקר העניין אם נשים חייבות בכלל לשמוע פרשת זכור, יעויין באורך וברוחב בשו"ת יביע אומר חלק ח' (חלק אורח חיים סימן נד), ושם העלה, שאף על פי שהנשים שמקילות בזה יש להן על מה שיסמוכו, מכל מקום המחמירות לבוא לעזרת נשים לצאת ידי חובת קריאת פרשת זכור אליבא דכולי עלמא תבוא עליהן ברכה. יעויין שם. וממילא אישה שכבר רוצה להחמיר לשמוע פרשת זכור, טוב שתשמע קריאה זו כפי המנהגים שלה.

בברכה,

הלל מאירס