שאל את הרב - כללי

דיני אבלות לכלה

  • ה' אדר התשע"ה

שאלה

מי נחשבת כלה?( עד שנה מיום הנישואין?) מה הם דיני אבלות על כלה שאיבדה אבא בשנת האבל? מה לגבי ירח דבש בחול שנקבע מראש ולא ניתן לבטל / לדחות , בתוך השלושים הראשונים לאבל? אודה לתשובה מהירה.

תשובה

לכבוד השואלת,

מזל טוב על הנישואין, יהי רצון שהזיווג יעלה יפה.

סליחה על האיחור במענה.

מעיקר מנהגי האבלות בשנה על הורה הם להימנע מלהשתתף בשמחות של אחרים, להימנע משמיעת מוזיקה , להימנע מלרקוד, להימנע מלקנות בגדים חדשים. אין איסור ללכת לעצם הטיול אפילו בימי החול בפרט עם הבעל, רק שיש ליזהר שלא להשתתף בסוגי מסיבות או אסיפות שיש בהם מוזיקה ושמחה המזדמנים לכם בדרך נסיעתכם.

ברכה,

רב נחום