תורה ומדע

יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר כמה ימים כבוד הרב .

  • ד' אדר התשע"ה

שאלה

המדענים הצליחו להוכיח שהשמש נוצרה לפני כדוה״א בעוד שבתורה כתוב שכדוה״א נוצר לפני השמש , כיצד זה ייתכן ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

השמש עשויה מגזים לוהטים, והיא לא ניתנת לחקירה ישירה.
כך שהטענות על גילה של השמש מבוססות על השערה, ולא על מידע עובדתי. נא לראות כאן:

כמו כן, המפרשים (כמו רש"י והרמב"ן) כלל לא טוענים שהשמש נבראה ביום הרביעי, אלא מסבירים שהשמש נבראה קודם לכן, ורק תוקנה ביום הרביעי, כדי שיהיו מחזורים של 24 שעות. לפני כן, סדר הזמנים היה שונה.

בברכה,
דניאל בלס