תפילה וברכות

תפילת שמונה עשרה באוטובוס - כיצד?

  • ג' אדר התשע"ה

שאלה

אני כרגע בתקופה לחוצה, ולא תמיד מספיקה להתפלל בבית, לכן אני מתפללת שמונה עשרה באוטובוס. האם אני יכולה להתפלל את תפילת שמונה עשרה בישיבה או שצריך דווקא בעמידה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

ברור שלכתחילה יש לעמוד בתפילת שמונה עשרה - ולכן אם את יכולה לעמוד, עלייך לעשות כן. אולם אם הדבר לא ניתן לביצוע, תוכלי להתפלל גם בישיבה, אלא שגם אז יש להקפיד שהרגליים תהיינה צמודות זו לזו. ואם את יכולה כדאי שתעמדי לפחות בעת הכריעות ובג' פסיעות שבגמר התפילה.

מקורות: שלחן ערוך אורח חיים (סימן צד סעיף ו) ומשנה ברורה (ס"ק כ, וסימן צה סק"ב).

בברכה,

הלל מאירס