תפילה וברכות

האם מותר לצאת לשירותים לפני ברכת המזון?

  • ג' אדר התשע"ה

שאלה

שלום הרב, אני נמצא בפנימייה שהשירותים שלה נמצאים מחוץ למבנה של חדר האוכל. האם אני יכול לצאת לשירותים בלי לברך ברכת המזון וכשאני חוזר לברך? תודה

תשובה

שלום רב,

חובה להתפנות לפני ברכת המזון (גם אם השירותים נמצאים במבנה אחר) כדי שתברך ברכת המזון בנקיות, אלא שעליך להיזהר לחזור מיד אחר כך למקום שאכלת כדי לברך ברכת המזון (ראה רמ"א אורח חיים סימן קעח סעיף ב, ומשנה ברורה ס"ק לד).

בברכה,

הלל מאירס