שאל את הרב - כללי

האם מותר להתחפש לשמש וירח?

  • ג' אדר התשע"ה

שאלה

האם מותר לילדה להתחפש לשמש/ לירח בשמלה צנועה?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור במענה.

בדרך כלל בצורת תחפושת, אין הציורים של שמש וירח נראים בשלימותן, הם רק נותנים את הרעיון של השמש והירח - וככל שהציור שבהם פגום ואינו בשלימות עיגולו, מותר.

ובאם כחלק מהתחפושת, הילד לובש על עצמו ציור של עיגול שלם ובצבע המתדמה (-לגבי השמש; או אפילו חצי עיגול לגבי הירח), אז יש לפגום את הציור קצת על ידי רשימת  נקודה שחורה מצד של העיגול, ובזה כבר אינו נראית כדמות השמש או הירח ומותר.

(שמעתי שהפיגום מועיל להתיר בנוגע לאיסור עשיית צורות אלו, בשם הרב חיים פנחס שיינברג, ז"ל.)

ככל שאני מבין מתוך ההשערה, מצד הצניעות אין איסור מהתחפושת עצמה (אמנם, אם יש בעיה שנראית לכם בבירור שיש בזה חוסר צניעות, כמובו שהדבר אסור אפילו בפורים).

בברכה,

רב נחום