תפילה וברכות

מה מברכים על שניצל?

  • ל' שבט התשע"ה

שאלה

מה מברכים על מאכלים מעורבבים כמו אורז עם ירקות או שניצל (עם פירורי לחם)? שהכל נהיה בדברו או בורא מיני מזונות? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. אם הרוב אורז, הוא נחשב לעיקר, ויש לברך מזונות בלבד (ראה חזון עובדיה ברכות עמוד רפה, והלכה ברורה סימן ריב סעיף ו).

2. לגבי שניצל - אם פירורי הלחם הם מועטים ביותר באופן שניכר הדבר שלא נתנוהו אלא אך ורק כדי שלא ידבק למחבת - יש לברך שהכל. אבל אם יש כמות מרובה של פירורי לחם באופן שניכר הדבר שנתינתו עליו הוא גם על מנת לתת טעם - יש לברך מזונות (ראה הלכה ברורה סימן רח סעיף יב, ובבירור הלכה שם אות ח הביא שכן הסכים עמו אביו מרן הראש"ל הגר"ע יוסף זצ"ל).

בברכה,

הלל מאירס