נשים

מקווה נשים ביישוב

  • כ"ד שבט התשע"ה

שאלה

שלום לרב. רציתי לשאול- ביישוב שאני גר היום שהוא ישוב דתי ציוני יש מקווה נשים סמוך לבית הכנסת המרכזי. באחת מהדרשות של הרב זמיר כהן שליטא ,אמר הרב שחשובה מצוות עונתה במיוחד בליל טבילת האישה במקווה.בישוב שבו המקווה נמצא במרכז הישוב וליד בית הכנסת שבו כל חצי שעה יש מניין על ערבית החל מהשקיעה ועד 10 בלילה, האם זה תקין? כלומר מדובר על ישוב שאחד מכיר את השני וכשאני עובר ליד המקווה נשים בערב(שזה קורה הרבה),אני פוגש שם נשים שיוצאות מהמקווה ובמקרה אני גם מכיר אותן וזה גורם לי לערער על דבר עבירה כיוון שלפי דברי הרב יש חובת מצוות עונתה בו בלילה.איך אני אמור להתמודד עם זה? זה לא פשוט במיוחד שיוצאות משם נשים שבעליהם חברים טובים שלי וקשה לי עם זה....

תשובה

שלום וברכה

מצווה קדושה לתקן שם דרך שלא ירגוש בנשים בעת שטובלות וכמבואר בשולחן ערוך. יש להפנות את תשומת לב הרב המקומי לעניין ולעשות כל מה שניתן להסתיר את כניסת הנישם לבית הטבילה אם באצעות צמחיה או שבול עם מחיצה וכוד' לפי המצב שם.