שאל את הרב - כללי

דברי כפירה מה לעשות?

  • כ"ב שבט התשע"ה

שאלה

שלום, אני גולש באיזה פורום ובדיונים מישהו שאל :"איפה אלוקים? הוא קיים בכלל?"עניתי לו שם כמה תשובות נכונות ופניתי אליו בסקייפ והוא דבק בשלו ולא מגיב מזלזל הוא טוען שאין ה' אין גן עדן כי אנשים הלכו גבוה לא ראו את ה' ולא את גן עדן ותמיד אומרים שגן עדן מעל השמיים אסטרונאוטים עפו לחלל ולא ראו את גן עדן והוא ממש כופר מה אני יעשה? הוא מחטיא את הרבים וגם חבל לו להיות מה שהוא שאלתי אותו עם הוא מניח תפילין שם כיפה הוא ענה " לשים עור של פרה על היד כול יום? לא ממש מתחשק לי.. " אז שאלתי אותו מה הוא הוא ענה אתאיסט והוא לגמרי מחטיא יש לו תשובה לכול מה שאמרו לו עד עכשיו מה לעשות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אין להתווכח עם אדם שמזלזל ביהדות, ולא מגלה התעניינות אמיתית במטרה לברר את האמת. צריך להתרחק מאדם זה, ולא להתייחס אליו כלל. ואין לך אחריות על מעשיו.

לגבי מציאות אלוקים נא לראות כאן:

"שמים" הם בסך הכל משל למשהו נשגב וגבוה יותר מהעולם הזה, כי אנשים נוהגים להביט לשמים, ולכן מייחסים את גן עדן לשמים, אך ודאי שגן-עדן אינו מקום פיזי כמו כוכב, אלא מימד שאין בו גוף. כפי שאמרו חז"ל בפירוש, שבעולם הבא אין לא אכילה ולא שתייה, וגם לא עמידה ולא ישיבה, אלא צדיקים נהנים מזיו השכינה.

נא חפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית". זו חוברת דו-שיח עם אתאיסט שמשיבה על כל השאלות אחת לאחת. מומלץ ביותר עבורך.

שלך בברכה,
דניאל בלס