שאל את הרב - כללי

דינוזאורים ומאובנים

  • כ"ג שבט התשע"ה

שאלה

שלום לכם רציתי להבין בקשר להרצאה של הרב זמיר כהן שהוא מזכיר למה אנחנו לא מוצאים חיות של ימינו במאובנים והוא טוען שכמו בסיר אם נבשל עצמות גדולות וקטנות אז הגדולות ישארו אז מדוע אנחנו מוצאים גם עצמות של דינוזאורים בגודל של תרנגול וחיות אפילו קטנות מהתקופה ההיא מה ההסבר לכך ולמה לא נמצאים מאובנים של חיות מתקופתינו

תשובה

ס"ד

שלום וברכה,

אתייחס לעצם שאלתך: רוב המאובנים לא נשמרים בטבע, כי נדיר מאוד שבעל חיים יהפוך למאובן, שהרי העצמות מתפוררות והבשר נאכל על ידי חיידקים ובעלי חיים. כדי שיצור יהפוך למאובן - תהליך זה דורש אסון טבע עז ומהיר ביותר, כמו שיטפון שבו נקבר בעל החיים במהירות תחת בוץ. רבים תולים את המאובנים שנמצאו בעקבות המבול, שהוא אירוע טבע שגרם לטביעתם של בעלי חיים רבים בבת אחת. וטענה שהציע פרופ' משה טרופ, היא שבעלי החיים הגדולים יותר יכלו לטפס להרים הגבוהים במבול, ולכן הם נהרגו אחרונים ומאובניהם נשמרו יותר בשכבות העליונות, בעוד בעלי החיים הקטנים והפרימיטיביים יותר טבעו מיד באזורים הנמוכים.

בברכה,
דניאל בלס