נשים

כיסוי ראש חלקי למתחזקת, מותר?

  • י"ח שבט התשע"ה

שאלה

אני חוזרת בתשובה כשנתיים, ועתידה להינשא בקרוב לבחור דתי. אני יודעת שאקח על עצמי כיסוי ראש חלקי, אך כיסוי מלא עדיין קשה לי. השאלה האם זה נחשב? ברור שעדיף מלא כהלכה, אבל אם קשה לי, עדיף חלקי מאשר כלום?

תשובה

שלום וברכה

מצווה לעורר את ליבך בגודל המצווה, ולנסות לשכנע את עצמך לקחת כיסוי מלא. אולם אם את לא מוכנה בשום אופן לקחת כיסוי מלא, תקחי על עצמך כיסוי חלקי בשלב הזה, ובעז"ה מצווה גוררת מצווה, ותזכי לכסות את ראשך לגמרי בעז"ה.