תורה ומדע

יהודים? בני ישראל ? או סתם ערב רב של מתבוללים???

  • י"ז שבט התשע"ה

שאלה

שלום. אנו מייחסים את עצמינו ליהודים, או צאצאי בני ישראל.... ואילו בספר שופטים , פרק ג , פסוק ה כתוב במפורש שאנו תוצר התבוללות של כל העמים שהיו פה בסביבה. ה וּבְנֵי יִשְׂרָאֵל, יָשְׁבוּ בְּקֶרֶב הַכְּנַעֲנִי, הַחִתִּי וְהָאֱמֹרִי וְהַפְּרִזִּי, וְהַחִוִּי וְהַיְבוּסִי. ו וַיִּקְחוּ אֶת-בְּנוֹתֵיהֶם לָהֶם לְנָשִׁים, וְאֶת-בְּנוֹתֵיהֶם נָתְנוּ לִבְנֵיהֶם; וַיַּעַבְדוּ, אֶת-אֱלֹהֵיהֶם. {פ} http://www.mechon-mamre.org/i/t/t0703.htm אז מה קורה באמת??? מה עוד שאם ניקח בחשבון עובדתי מבחינה גנטית ,אז כל אחד מאיתנו שהגיע מהתפוצה שהגיע ...דומה גנטית יותר לבני המקום. התימני דומה גנטית לתימני המקומי, הודי מקוצין גם כן דומה להודי המקומי. הרוסי דומי לסלאבי המקומי וכך הלאה.... ובמקרא משה היה נשוי לבת יתרו...ליוסף היו צאצאים מצריים... האתיופים צאצאי מלכת שבא ושלמה וכך הלאה :-)) ...אז מי אנחנו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כל היהודים שאי פעם התבוללו לאורך הדורות - נעלמו מתוך עם ישראל, כי זהותם היהודית נשכחה מהם ומצאצאיהם. כך קרה למתבוללים המתיוונים, כמו למומרים. וכיום גם הקהילה הרפורמית בחו"ל עומדת להיעלם מאותה סיבה בדיוק, כי הם מתבוללים עם הגויים סביבם.

פירוש הדבר שאתה הוא צאצא של כל אבותיך היהודים שמעולם לא התבוללו עם גויים, אחרת לא היית יודע כיום שאתה יהודי.

לגבי מה שראית בספר שופטים:
עליך לדעת שספרי התנ"ך נוהגים להכליל את כל העם עבור מעשיהם של יחידים:
כל העם כולו (3 מיליון איש) הואשם בחטא העגל, למרות שמאוחר יותר אנו מגלים שרק 3000 איש חטאו בו בפועל.
בספר יהושע כל העם הואשם בגלל שאדם אחד מעל בחרם.
בספר מלכים כל העם מואשם בעבודת אלילים לבעל, למרות שמאוחר יותר אנו מגלים שכל עובדי הבעל בישראל לא מנו יותר מ-1000 איש בלבד.
וכן הדוגמאות רבות מספור.
הסיבה שהתנ"ך מחמיר בתיאור החטאים, הוא בגלל שהעם היה צריך ואמור למחות נגד חטאים שנעשים בפרהסיה. וכשאינם מוחים, כל העם מואשם בחטא. כי כולם ערבים זה לזה, ואחראים אלה לאלה.

ספר שופטים מתאר תופעה שהיתה באותו דור. ומובן שאותם האנשים שהתבוללו בדור השופטים - נאבדו מעם ישראל, כי הם לא זכו לשמור על יהדותם.

לגבי התימנים, האירופאים וכו' - יש לזכור שלאחר אלפי שנים , שינויי האקלים גורמים לשינוי בצבע העור והתזונה.
כמו כן, היו מן הסתם גם מספר גויים שהתגיירו והצטרפו אל כל קהילה יהודית, וכך התערבבו בקהילה גנים ותכונות גנטיות של בני המקום.
אם הנושא מעניין אותך, חפש בגוגל את המשפט "מחקר: לכל יהודי העולם מוצא גנטי משותף", וגם חפש את "הייחוס הגנטי של הכוהנים".

בברכה,
דניאל בלס