תורה ומדע

מצאו יצורים קדמוניים, איך יתכן?

  • ט"ז שבט התשע"ה

שאלה

לפני מספר ימים מצאו יצור מימי שגילו מעל 2 מיליארד שנה [כך טוענים], ולפי היהדות העולם נברא לפני 5775 שנה, כיצד זה מסתדר?

תשובה

שלום וברכה,

מאובן ודאי נמצא, ועל זה אין חולק. אך לגבי השאלה של גיל המאובן - ובכן, כיצד יודעים מהו גילו?
הרי לא קיימת "מכונה" לתוכה מכניסים מאובנים, והיא מוסרת גילאים. מאובן "צעיר" אינו נראה שונה ממאובן "זקן".
את הגיל של מאובן קובעים לפי תיארוך השיכבה שבה נמצא המאובן. אלא שתיארוך זה נעשה על פי השערה לגבי זמן ההתפרקות של חלקיקים רדיואקטיבים, וההשערה המוקדמת מה היתה הכמות ההתחלתית של חומרים אלה.
הידעת שלא קיימות אפילו שתי שיטות תיארוך שונות - שנותנות אותה תוצאה? מסיבה זו החוקרים נוהגים להשתמש תמיד רק בשיטת תיארוך אחת למאובן, לפי השערתם המוקדמת מהו גיל המאובן. חפצים שלדעתם לא קיימים בעולם יותר מאלפי שנים - יזכו לבדיקה באמצעות פחמן 14. וחפצים אחרים שלדעתם קיימים מיליוני שנים יזכו לבדיקת עופרת, וכיוצא באלו. אך אין אפילו שתי שיטות תיארוך שמסוגלות להניב אותה תוצאה, ולהגיע לאותה מסקנה תמיד. ראה בבקשה:

שלך בברכה,
דניאל בלס