אמונה

פרשת יתרו

  • ט"ז שבט התשע"ה

שאלה

שלום לך כבוד הרב, שמעתי היום בתכנית של דידי הררי הסבר על יתרו שלאחר שהבין את גודלו של בורא עולם הוא התגייר. כיצד אם כך הדרוזים שאינם יהודים מאמינים בו בתור הכהן הגדול שלהם? האם הם מאמינים בו בתור כהן עברי או בתור משהו אחר? האם אם כך ישנה אולי בדת הדרוזית קירבה כל שהיא ליהדות? (ידוע כי דתם היא סודית ורק לדתיים מתוכם יודעים אותה). אני מודה לכבודו על שהואיל להקדיש מזמנו בכדי לענות ולבאר סוגייה זו עבורי. בתודה וברגשי כבוד, ד.ש

תשובה

שלום וברכה ידידי, ותודה על שאלתך.

ראשית כל, יתרו התגייר ונהיה ליהודי גמור - כמוך וכמוני - ולא ל"דרוזי".

לגבי הדרוזים, הם לא היו קיימים בתקופת יתרו וגם לא בתקופות שאחריו. הם למעשה זרם חדש שנוצר באלף השנים האחרונות, והם החליטו לנכס לעצמם הרבה דמויות דתיות. בבקשה ראה את תשובתי כאן:

שלך בברכה,
דניאל בלס