שאל את הרב - כללי

האם הרצון להתחתן הוא רצון גשמי או רוחני?

  • ט"ו שבט התשע"ה

שאלה

שלום רב, שמעתי בהרצאתו של הרב זמיר כהן שישנם הבדלים בין רצון למשהו גשמי לבין רצון למשהו רוחני,,,, ואני שואלת האם הרצון להתחתן הוא גשמי או רוחני? בברכה

תשובה

לכבוד השואלת,

לפי מה שמובן לי, הצורך להתחתן הוא גם צורך טבעי ורגשי באדם (לקבל ולתת אהבה) [ומבחינה זו אפשר לומר גם רוחני -  אם כונתו במילוי צרכיו הוא לעשות את רצון השם] וגם צורך גשמי (ככל הנראה מהרמב"ם בהלכות דעות ד-כח).

בברכה,

רב נחום