זוגיות

גיסתי מתחתנת עם גר

  • י"ד שבט התשע"ה

שאלה

שלום וברכה לרב שעונה על השאלות! יישר כח גדול על כל ההשקעה והעזרה ועל האתר והערוץ. שנית, בעוד שבועיים גיסתי מתחתנת עם גר [שעובר תהליך גיור [הוא עשה ניחוח אך עדיין לא טבל]] ורציתי לשאול איך עליי להתייחס למשפחה שלו [הרי תהיה שבת חתן ביחד..] ולמה עליי לדאוג מהעניינים ההלכתיים? תודה רבה

תשובה

 שלום וברכה

אם הוא מתגייר באמת ובלב שלם, מצווה לשכנעה ולשכנעו להמתין עד לסיום הגירות בצורה מושלמת.  כמו כן יש לדרוש מהרבנות להשלים את הגרות במהירות האפשרית ולא להמתין לשוא.

אם כך ייעשה, מצווה לשמוח איתם בשמחתם ולהשתתף כראוי.

בברכה,

בניי