תפילה וברכות

קושי בבחירת סידור תפילה

  • י"ג שבט התשע"ה

שאלה

שלום רב לפני שנה התחלתי ללכת לבית כנסת אחרי 20 שנים שלא הלכתי וכול זאת אחרי שחבר שלי לעבודה שם לי דיסקים והביא ספרים "המהפך" של רב זמיר כהן,אני ספרדי(בוכרי) החלטתי לקנות סידור ספרדי ולא חשבתי שזאת בעיה גדולה,בשונה מלפני 20 שנה כתוב ברוב סידורים של היום שמדליקים נרות של שבת הפוך בהתחלה מברכים ואז מדליקים....מוזר,או החליפו מינים בזדים....ועוד כול מני שינוים....... לדוגמה קניתי "איש מצליח" ואמרו לי שיש בעיה כי זה סידור ליוצאי טוניס ושם יש מילים בלשון זכר וכולי' וגם ראיתי כתבות של רבנים שיצאו נגד, כנ"ל גם על "עבודת השם" למרות שהוא סידור נוח..ויש עוד שלל סידורים שראיתי ...ואחר-כך אמרו לי תשיג "עוד יוסף חי" או "קול אליהו" כי הנוסח בהם מדוייק וכולי' אגב גם בסידורים של הקהילה הבוכרית ראיתי שינוי דרסטי כזה . השאלה שלי מה קורה פה? למה השינוי בסידורים? והאם מותר לשנות?אין פה עברה ?אל תטוש תורת אמך? תודה

תשובה

שלום וברכה

בדור האחרון זכינו שמרן הגר"ע יוסף זצ"ל סידר את כל ההלכות לכל בני עדות המזרח ועל כן השתנו כמה דברים לפי פסיקותיו. בכל הדברים ששונו לפי פיסקת מרן אין לחוש לאל תיטוש תורת אימך ועל כן אתה יכול להיות רגוע ולהשתמש בסידורים החדשים שנכתבו על פי פסיקות מרן.