שאל את הרב - כללי

בחירת ישיבה לילד

  • י"ב שבט התשע"ה

שאלה

בני מסיים כיתה ח ואנו לא יודעים אם לרשום אותו לישיבה קדושה או לישיבה המשלבת גם מקצועות חול בבית אנו מאוד מקפידים אך בעלי עם כיפה סרוגה אני בא מבית חרדי לכן לי מאוד נראה ישיבה קדושה במיוחד שהילד רוצה בזאת אך בעלי חושש מהעתיד ודואג להשכלתו ופרנסתו מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

הצדק איתך. אציע להתקשר ל1800550300 והם יסייעו לכם לקבל את ההחלטה הנכונה בעז"ה.

ראוי לדעת שבעז"ה אם בנך יגדל בתורה ויההי תלמי דחכם ויזכה להיות רב וכדו' הרי שאין צורך בלימודי החול. אם בכל זאת לאחר שנת לימודיו הוא יצטרך להתעסק בפרנסה הרי שניתן להשלים בגרויות בזמן קצר ביותר מקסימום שנה וכי שווה לוותר על שש שנות הזהב של הילד למען לימודים שדי להם שנה אחת בלבד?

בהצלחה,